«Κοράκια», «τοκογλύφοι», «αέρα – αέρα να φύγει η χολέρα», «ψεύτρα», ήταν ορισμένα εύηχα απ’ όλα όσα άκουσε η συμβολαιογράφος που επρόκειτο να κάνει τους πλειστηριασμούς την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Δεν ήταν η πρώτη φορά που διακόπηκαν οι πλειστηριασμοί: αυτό συμβαίνει εδώ και πολλούς μήνες. Το ωραίο, όμως, της υπόθεσης είναι ότι μόλις η συμβολαιογράφος σηκώθηκε από την καρέκλα της, οι διαμαρτυρόμενοι έδιναν εντολές στους αστυνομικούς να τη συλλάβουν. Κατόπιν, έκοψαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και μάλιστα το φλουρί έπεσε στη συμβολαιογράφο.
Για την τρέλα της υπόθεσης του κινήματος εναντίον των πλειστηριασμών είχαμε γράψει και παλαιότερα, αλλά πλέον η κατάσταση έχει γίνει ακόμη πιο εξωφρενική. «Τόλμα να κάνεις ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κι εμείς θα ερχόμαστε στο γραφείο σου!» της φώναζαν. Να γελάσει κανείς ή να κλάψει; Να σκεφτεί κανείς ότι στα επεισόδια πρωτοστατούν στελέχη κόμματος (της ΛΑΕ) και μάλιστα πρώην βουλευτές.
Τα όσα διαμείφθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη στο Πέραμα με τους χρυσαυγίτες επειδή δεν θέλουν τα παιδιά των προσφύγων να φοιτήσουν στο σχολείο, καθώς και στο δημοτικό συμβούλιο Περάματος, δεν περιγράφονται. Ημιάγριες καταστάσεις, με την αστυνομία να είναι απλός θεατής.
Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε «παρέμβαση αλληλεγγύης», όπως περιγράφεται σε ανακοίνωση της ομάδας «αλληλέγγυες/οι» σε εκδήλωση της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στην ΕΣΗΕΑ. Η παρέμβαση ήταν για τον απεργό πείνας Mohamed A. Και συμμετείχαν περίπου 50 άτομα, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Philippe Leclerc) και η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου (Μ. Σταυροπούλου). Ο Mohamed A. είναι Αιγύπτιος και υποψήφιος για απέλαση, καθώς έχουν απορριφθεί τα αιτήματά του για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Το αίτημα είναι να ματαιωθεί η απέλαση και να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Προκειμένου να τον υποστηρίξουν οι αλληλέγγυοι, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης (σύμφωνα με την ανακοίνωση) «ανοίχτηκε πανό, πετάχτηκαν τρικάκια, φωνάχτηκαν συνθήματα και διαβάστηκε κείμενο. Λίγα λεπτά πριν τη λήξη της παρέμβασης πετάχτηκαν και κάποιες αμπούλες βρώμας».
Αμπούλες βρώμας! Είχα να το ακούσω από το σχολείο, δεν περίμενα καν να κυκλοφορούν ακόμη. Το βρήκα πολύ ταιριαστό, πάντως, για να περιγράψει την κατάστασή μας. Αυτό παίρνουμε κάθε μέρα: δόσεις από αμπούλες βρώμας. Σε σημείο να μην το καταλαβαίνουμε πια.