Απόψεις

Βρε, καλώς τα πελατάκια

Η υπόθεση με τις δεκάδες προσλήψεις στην Κτιριακές Υποδομές ΑΕ είναι χαρακτηριστική του πελατειακού συστήματος. Ολα για τις εκλογές! Ολα για να κρατήσουν θέσεις, να διαιωνίσουν προνόμια
Ρέα Βιτάλη

«Βρε, καλώς τα πελατάκια». Λες κι ακούω πουτάνα σε ασπρόμαυρη ταινία ενώ παίζει το μπεγλέρι της και μαρκάρει πελατάκια. Σιχαίνομαι. Τόσο που μου θυμίζουν πουτάνα οι μεν, τόσο που μου θυμίζουν πελάτες πουτάνας οι δε, ακόμα και στο ότι υποκρίνονται δημοσίως ότι ποτέ δεν προσκύνησαν στα σκέλια της. Τόσο προβλέψιμες οι κινήσεις και των δυο ρόλων. Ολα για τις εκλογές! Ολα για να κρατήσουν τις θέσεις τους, να διαιωνίσουν προνόμια που δεν τα είχαν φανταστεί ούτε στα όνειρά τους. Τόσο ξεδιάντροπα ζαμανφουτίστες, για το τι τραβάει ο μη του δημοσίου άνθρωπος και ο ιδιωτικός τομέας για να καλύψει τις πομπές τους! Τόσο τραγικά αδιόρθωτοι! Διαβάστε και καμαρώστε….

Κτιριακές Υποδομές ΑΕ εν συντομία ΚΤΥΠ. Πρόκειται για τον μοναδικό κατασκευαστικό οργανισμό του Δημοσίου, που ιδρύθηκε ύστερα από ασφυκτική πίεση των δανειστών μας στο 2ο μνημόνιο, όταν οι «κακοί ξένοι-τροικανοί που μας μισούν» προσπάθησαν να μας δώσουν να καταλάβουμε, ότι είναι τουλάχιστον παράλογο μια μικρή χώρα να έχει τρεις διαφορετικές κατασκευαστικές εταιρείες ήτοι τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), τη Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων (ΔΕΠΑ-ΝΟΜ) και τη Θέμις Κατασκευαστική που είχε την ευθύνη ανέγερσης φυλακών και δικαστικών μεγάρων. Οι τρεις εταιρείες λοιπόν, συγχωνεύτηκαν τον Νοέμβριο του 2013 σε μια, την ΚΤΥΠ, για να μειωθούν τα τεράστια έξοδά τους και έκτοτε σε αυτή εργάζονται 330 άτομα, γιατί ως γνωστόν καλύτερα να περισσεύουν παρά να μας λείψουν. Για την πληρέστερη πληροφόρησή σας, να σας ενημερώσω ότι το 2016, οι 330 (τριακόσιοι τριάντα) εργαζόμενοι του δημοσίου μας, βοήθησαν για μια δημοπρασία ενός, εν τω μέλλοντι ίσως, σχολείου στη Νέα Φιλαδέλφεια και το γκρέμισμα ενός ελληνικού σχολείου στο Μόναχο. Πελάτεεεεες μου!

Και τι σκέφτηκε ο διορατικός Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης για την ανάπτυξη που διέκρινε ότι έρχεται; Να προσλάβει και άλλους 220 υπαλλήλους, με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που εργάζονταν μέχρι το 2013 στις εταιρείες που σας ανέφερα πιο πάνω, και που οι συμβάσεις τους είχαν λήξει και είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη αλλά ΔΕΝ είχαν δικαιωθεί, όχι μόνο πρωτόδικα αλλά και από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, τον Αρειο Πάγο. Χαρά και στον Αρειο Πάγο! Και πώς έγινε η επαναπρόσληψή τους; Την προηγούμενη εβδομάδα σε μια άσχετη τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ -προφανώς σε συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ- και εντάχθηκε ως άρθρο στον νόμο 4439/2016. Να θυμάστε… Είναι μεγάλη ανάγκη να θυμάστε… Οτι ΥΠΕΡ των επαναπροσλήψεων ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, οι ΑΝΕΛ, η Ενωση Κεντρώων και το ΠΑΣΟΚ της Φώφης. Να θυμάστε… Είναι ανάγκη να θυμάστε… Οτι ΚΑΤΑ των επαναπροσλήψεων ψήφισαν η ΝΔ και το Ποτάμι.

Α! Και μερικά στοιχεία ακόμα… Πρόεδρος του ΚΤΥΠ η κυρία Ιωάννα Κοντούλη, της οποίας τις σπουδαίες ικανότητες (ακόμα και του να μην διαμαρτύρεται που στον οργανισμό της θα προσληφθούν άλλοι 220, γιατί «έτσι») εμπιστεύεται ο Νίκος Παππάς. Το μισθολόγιο κατόπιν των προσλήψεων εκτινάσσεται σε περίπου 12.000.000, ολογράφως δώδεκα εκατομμύρια ευρώ (να το εμπεδώσετε) από 7.000.000 σήμερα. Η εταιρεία ΚΤΥΠ, στυλοβάτης της θαλπωρής μας στο Δημόσιο και στα ζόμπι αυτού, στεγάζει τις υπηρεσίες της (με τους 330 υπαλλήλους) σε δυο κτίρια. Το ένα του Δημοσίου και το άλλο ιδιώτη. Εννοείται ότι με την πρόσληψη των 220 νέων-παλαιών αφίξεων, θα ενοικιάσει κι άλλο ένα κτίριο.

«Βρε καλώς τα πελατάκια!». Λες κι ακούω πουτάνα σε ασπρόμαυρη ταινία ενώ παίζει το μπεγλέρι της. Τόσο φρικτά προβλέψιμοι οι ρόλοι, στην ασπρόμαυρη ταινία μας. Ακόμα και στο ότι ο πελάτης θα υποκριθεί ότι δεν τη γνωρίζει την «κοπέλα». Οτι δεν προσκύνησε ποτέ ανάμεσα στα σκέλια της.  Δεν ξέρω αν μας λυπάμαι πιο πολύ ή αν μας φρικτά βαρέθηκα.

YΓ. Ο αξιόλογος συνάδελφός μου Κωνσταντίνος Ζούλας της «Καθημερινής» αναφέρθηκε επίσης στο πονεμένο θεμα, δίδοντας παραπάνω στοιχεία απ’ όσα μεταφέρθηκαν σε μενα. Τον ευχαριστώ και εύχομαι η «σκυταλοδρομία» να συνεχιστεί για να ενημερωθούν όλο και περισσότεροι.