Protagon A περίοδος

Νύχτες πρεμιέρας CONN-X: κερδίστε προσκλήσεις

Ανάμεσα στα πολλά και μέτρια πολιτιστικά γεγονότα του καιρού μας είναι καλό όταν κάθε φθινόπωρο περιμένουμε ένα φεστιβάλ σινεμά που μας παραχωρεί απλόχερα τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με ταινίες πραγματικά παθιασμένων ανθρώπων...

Πάνος Κοκκίδης


Ανάμεσα στα πολλά και μέτρια πολιτιστικά γεγονότα του καιρού μας είναι καλό όταν κάθε φθινόπωρο περιμένουμε ένα φεστιβάλ σινεμά που μας παραχωρεί απλόχερα τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με ταινίες πραγματικά παθιασμένων ανθρώπων απ όλο τον κόσμο. Να ξεφύγουμε λίγο απ’ την καθημερινή αμερικανιά ή την ελληνικούρα και να γνωρίσουμε άλλες κουλτούρες.

Από το Σεπτέμβριο του 1995 και για δεκαεπτά χρόνια, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x υποδέχεται το φθινόπωρο με τις καλύτερες, εναλλακτικές κινηματογραφικές προτάσεις, και μια απίστευτη ποικιλία ταινιών που δεν συναντάς εύκολα ακόμα και σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Ανατρεπτικές νέες παραγωγές, εναλλακτικά διαμάντια του ανεξάρτητου σινεμά απ' όλο τον κόσμο θα παρελάσουν απ τις οθόνες των αιθουσών του φεστιβάλ για δυο βδομάδες.

Ξεχωρίσαμε το αφιέρωμα στον Ολλανδό ντοκυμανταιρίστα Johnan van der Keuken καθώς και το αφιέρωμα στον Ιάπωνα Γιασούζο Μουσουμούρα με ταινίες που είναι απίθανο κανείς να συναντήσει στην επόμενη κινηματογραφική του ζωή. Μας χαροποιεί η προβολή της ταινίας του Σκορτσεζε για τον Τζώρτζ Χάρισσον, και το focus στο Νορβηγικό κινηματογράφο. Στα αφιερώματα περιλαμβάνονται πολλές πρεμιέρες Ελληνικών και ξένων ταινιών που θα δούμε τους επόμενους μήνες στις αθηναϊκές οθόνες. Μια χαρά!

Ανάμεσα στα πολλά και πλούσια events που  πλαισιώνουν το Φεστιβάλ είναι και το masterclass σεμινάριο της  Μπεατρίτσε Κρούγκερ, μια από τις πιο διάσημες και επιτυχημένες Casting Directors διεθνώς και μέλος της Ιταλικής αλλά και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Στην επίσημη πρεμιέρα του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x. θα προβληθεί το «The Artist»,  που έκανε αίσθηση στο φετινό  φεστιβάλ Καννών, και χάρισε στον πρωταγωνιστή της Ζαν Ντιζαρντέν το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου. Η ταινία του Μισέλ Χαζαναβίσιους είναι ο πιο πρωτότυπος φόρος τιμής για το σινεμά που γυρίστηκε ποτέ: βουβή και ασπρόμαυρη καταφέρνει τελικά, με την αισιοδοξία και το χιούμορ της να γεμίσει την αίθουσα με ήχους και χρώματα.

Το Φεστιβάλ τελειώνει την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, την απονομή των βραβείων για το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα και το Διαγωνιστικό τμήμα Μουσική & Φιλμ και την προβολή της ταινίας «A Separation» (χρυσή άρκτος στο φεστιβάλ Βερολίνου) του Ασγκάρ Φαραντί.

Το Protagon είναι έτοιμο να δώσει 20 δωρεάν διπλές προσκλήσεις (σε πρώτη φάση) στους  πρώτους  είκοσι που θα στείλουν το όνομα τους σήμερα σαν σχόλιο. Οι προσκλήσεις θα είναι για το αφιέρωμα στον Johnan van der Keuken με ταινίες πέρα για πέρα αξιόλογες.

Χωρίς να το καταλάβουμε σε αυτή την πόλη έχει θεριέψει ένα αληθινά κομψό Φεστιβάλ Κινηματογράφου που το διακινούν αληθινοί σινεφιλ. Με γνώση, συνέπεια και εμφανή εργατικότητα φαντασία και γνώση προσφέρουν στο σινεφίλ κοινό της Αθήνας μια ισχυρή δόση πολιτισμού. Κάτι που είναι πέρα για πέρα αναγκαίο μέσα στο ατελείωτο σκουπιδολόϊ που αντικρίζουμε κάθε μέρα στην μικρή οθόνη αλλά και στην πραγματική μας ζωή. Μια σπάνια και πολύχρωμη κινηματογραφική γιορτή . Ο κατάλογος τον οποίο σας παραθέτουμε περιλαμβάνει απίθανα διαμάντια και πολλές ευκαιρίες για καλή διασκέδαση.

Οι παρακάτω πρέπει να περάσουν απο το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ στο desk του Φεστιβαλ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ CONN-X με την ταυτότητά τους και να πάρουν απο μια διπλή πρόσκληση για το αφιέρωμα του ολλανδού ντοκυμανταιρίστα Johnan van der Keuken.

ΒΟΥΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΝΙΣΑ ΝΤΟΥΡΑ
ΔΕΣΚΟΙΝΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΛΗΣ
ΝΟΡΑ ΠΑΝΑΓΑΚΗ
ΣΟΦΙΑ ΣΥΓΓΟΥΝΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΔΕΛΗΣ
ΖΩΗ ΓΚΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ
ΛΙΝΑ ΚΟΤΡΟΤΣΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΡΔΙΑΝΟΥ
ΞΕΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΟΥΤΣΙΚΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΚΟΥΡΙΚΗ
ΒΕΡΕΝΙΚΗ ΛΟΥΚΑ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΟΥΛΙΩΤΗ
ΑΝΝΥ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ