• Τα χαλιά της Μοιραράκη στο υπουργείο Τουρισμού, τα 86.000 ευρώ και μια συζήτηση στο Μαξίμου για παραίτηση της Ολγας Κεφαλογιάννη

    Τα πρώτα επεισόδια από το πολιτικό σίριαλ «Art & decoration me tin Olga», με πρωταγωνίστρια την Ολγα Κεφαλογιάννη και θέμα τη διακόσμηση του γραφείου της στο υπουργείο Τουρισμού, θα τα παρακολουθήσατε.

     

    Η κυρία Κεφαλογιάννη, βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, η οποία περίμενε στη σειρά της και τελικά υπουργοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2023, ύστερα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, ξόδεψε 17.980 ευρώ για δύο χαλιά της Δέσποινας Μοιραράκη, ενώ συνολικά οι δαπάνες για τον νέο διάκοσμο ξεπέρασαν τα 86.000 ευρώ. Μετά δε τον σάλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αρκέστηκε να πει ότι «πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή όταν μιλάμε για χρήματα ελλήνων φορολογουμένων» –εδώ, με την άδειά του, να τον διορθώσουμε: δεν «μιλάμε» για χρήματα των φορολογουμένων, «σπαταλάμε» τα χρήματα των φορολογουμένων.

     

    Διότι το πρόβλημα με την κυρία Κεφαλογιάννη και τα 86.000 που δαπάνησε, είναι ότι δεν παρέλαβε το γραφείο της «αχούρι», όπως έσπευσε να πει για να την υπερασπιστεί ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, δικαιολογώντας έτσι, με περισσή αφέλεια, αν όχι φαιδρότητα, τα έξοδα για τα χαλιά, τους καναπέδες, τις κουρτίνες, τα τραπεζάκια και τις ταπετσαρίες.

     

    Αυτά τα έξοδα που έκανε η κυρία Κεφαλογιάννη περιγράφουν μια εικόνα ενός γραφείου του υπουργού Τουρισμού, εντελώς γυμνού από επίπλωση και κατεστραμμένου –που μόνο τέτοιο δεν ήταν.

     

    Είναι χαρακτηριστική η αναφορά της «Καθημερινής», στην στήλη «Θεωρείο» του Σταύρου Γ. Παπαντωνίου, για την εξαιρετική κατάσταση του γραφείου του υπουργού Τουρισμού τη διετία 2021-23, δηλαδή επί υπουργίας Βασίλη Κικίλια, επίσης βουλευτή Α’ Αθηνών και νυν υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, λίγο πριν αναλάβει η κυρία Κεφαλογιάννη και αρχίσει τα έξοδα:

     

    «…Επί Κικίλια μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι συνάδελφοί του που του έλεγαν πόσο ωραίο γραφείο έχει σε σχέση με τα δικά τους. Στην Κεφαλογιάννη ωστόσο φαίνεται πως δεν άρεσε, καθώς δεν υπηρετούσε την υψηλή αισθητική της, που δεν την αντιλαμβάνονταν οι προκάτοχοί της».

     

    Αυτή η ενόχληση, ακόμα και θεωρούμενων ως φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης, για τις σπατάλες της κυρίας Κεφαλογιάννη δεν πρέπει να είναι τυχαία –αποπνέει και το κλίμα που υπάρχει γενικά στην κοινωνία, και λογικά και στο Μέγαρο Μαξίμου, για την υπουργό Τουρισμού.

     

    Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας, τηλεπαρουσιαστής στην εκπομπή «Πρωινό μου» στον ANT1, το πρωί της Παρασκευής, ο οποίος μετά το σουξέ του με το επικοινωνιακό φαινόμενο Κασσελάκη διεκδικεί έναν ρόλο πολιτικού σχολιαστή της πρωινής ζώνης:

     

    «Εγινε αγορά όχι μόνο χαλιών, αλλά και άλλων αντικειμένων πολύ μεγάλης αξίας, δυσθεώρητης αξίας, που μόνο σε ανακαινίσεις οι πλούσιοι κάνουν. Μιλάμε για ανακαίνιση, Όλγα μου αγαπημένη, που κάνουν επιχειρηματίες στα γραφεία τους. Δεν είναι 17.000, θα αποκαλύψουμε ότι είναι 86.000», είπε, για να συμπληρώσει ότι κάποιοι συζήτησαν και ενδεχόμενο παραίτησης-αποπομπής της κυρίας Κεφαλογιάννη.

     

    «Γνωρίζω, Όλγα, ότι έφαγες, όχι κίτρινη ούτε κόκκινη, αλλά πορτοκαλί κάρτα, που είναι κάτι ενδιάμεσο. Στο Μαξίμου ήταν έξαλλοι χθες μαζί σου και έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης ακόμα και να σου ζητηθεί η παραίτηση. Αν δεν το ξέρεις, μάθε το από μένα σήμερα. Ήταν τόσο έξαλλοι…» είπε με το γνωστό του ύφος ο κ. Λιάγκας.

     

    Για καλή της τύχη, η κυρία Κεφαλογιάννη είναι να φύγει για πολυήμερο ταξίδι στο Τόκιο για να εγκαινιάσει έκθεση με φωτογραφίες από την Ελλάδα του θρυλικού Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ (Robert McCabe). Η έκθεση έχει τίτλο «Στη χώρα των ονείρων».

     

    Ο τίτλος της έκθεσης ίσως να είναι και μια αλληγορία: αν μπορείς να ξοδεύεις 86.000 ευρώ από τα λεφτά των φορολογουμένων για χαλιά και κουρτίνες του γραφείου σου, τότε η Ελλάδα είναι όντως χώρα ονείρων για μερικούς και μερικές.

     

  • Η Ακρίτα είδε τον ΣΥΡΙΖΑ πέμπτο σε δημοσκόπηση, φωτογράφισε την πισίνα της και έγραψε για τον «γιο της πλύστρας», νομίζοντας ότι αντέγραφε Λένιν...

    Η Ελενα Ακρίτα, βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μια δική της, ξεχωριστή παρουσία στα social media. Ας πούμε είχε πανηγυρίσει το χάλκινο μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, γράφοντας «Μίλτος».

     

    Αυτή, λοιπόν, η πολιτικός έκανε το βράδυ της Πέμπτης μια άλλη ανάρτηση. Είδε τη δημοσκόπηση της MRB στο Open, που έβγαλε τον ΣΥΡΙΖΑ πέμπτο κόμμα, και έκανε ένα σχόλιο για τις εσωκομματικές εξελίξεις, φωτογραφίζοντας την οθόνη της τηλεόρασής της με φόντο την πισίνα της (που δεν είναι βέβαια καμιά σηπτική δεξαμενή όπως του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά σε κάθε περίπτωση χρησιμεύει για να τραγουδάς αντάρτικα τα βράδια πλατσουρίζοντας).

     

    Αλλά δεν έμεινε, βέβαια, μόνο στη φωτογραφία με την πισίνα της η κυρία Ακρίτα.

     

    Σχολίασε από κάτω ότι το σπίτι έχει πισίνα από το 1985 και ότι αν είχε κάτι να κρύψει δεν θα τη φωτογράφιζε. Και έπειτα το απογείωσε γράφοντας το εξής απόφθεγμα: «Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία»…

     

    Αυτή η «πατρίκεια» αντίληψη της βουλεύτριας της Αριστεράς, ότι η πολιτική είναι για τους πλούσιους και όχι για την πλέμπα, δεν πέρασε ασχολίαστη.

     

    «Πολιτική μόνο για πλούσιους, διότι όσοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα είναι πολύ πιθανό να γίνουν κλέφτες. Αυτό μας λέει ωμά, κυνικά και χωρίς καν τα προσχήματα, η κυρία Έλενα Ακρίτα» έγραψε ο Στέργιος Καλπάκης, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Η ίδια μετά το δικαιολόγησε –είναι η στιγμή που η δικαιολογία για το έγκλημα μοιάζει να είναι χειρότερη από το ίδιο το έγκλημα.

     

    Νόμιζε, εξήγησε, ότι αντιγράφει μια σοφία του ηγέτη της σοβιετικής επανάστασης Βλαντίμιρ Λένιν –άλλο κι αυτό για μια συγγραφέα του επιπέδου της κυρίας Ακρίτα, που δείχνει να χρειάζεται το copy paste και τα τσιτάτα για να επιχειρηματολογήσει.

     

    Εγραψε σε νέα της ανάρτηση στο Facebook η κυρία Ακρίτα: «Η φράση “μη φοβάσαι τον χορτασμένο, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι” αποδίδεται εσφαλμενα στον Λένιν. Λάθος. Λάθος που έχουμε κάνει πολλοί, κι εγώ ανάμεσα τους παραπάνω από μια φορά. Ο Λένιν δεν θα είχε γράψει ποτέ κάτι τόσο απαξιωτικό κι εγώ όφειλα να το έχω αξιολογήσει και διασταυρώσει. Ειλικρινά λυπάμαι».

     

    Κανονικά εδώ θα ταίριαζε μια φωτογραφία του Λένιν με λεζάντα «Μίλτος», ή Χαρίλαος.

     

    ΥΓ. Προσθέτοντας ένα δάκρυ στην όλη γελοιότητα, η κυρία Ακρίτα γνωστοποίησε με νεότερη ανάρτησή της στο Facebook, ότι υπέβαλε την παραίτησή της από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο πρόεδρός της Νίκος Παππάς δεν την έκανε δεκτή!

  • Μπακογιάννης: Ο Δούκας εγκαινιάζει προεκλογικά παιδική χαρά στην Ακρόπολη που ήταν έτοιμη από πέρυσι τον Δεκέμβριο

    Οπως συμβαίνει με τον έρωτα και τον πόλεμο, όλα επιτρέπονται και στην πολιτική. Και παραμύθια και πικρίες και απρέπειες.

     

    Δείτε τι κατήγγειλε η δημοτική παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη, πρώην δημάρχου Αθηναίων, για το τι κάνει ο διάδοχός του, Χάρης Δούκας, στον βωμό της υποψηφιότητάς του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής: ότι λίγο πριν τις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που είναι για τις 6 Οκτωβρίου, ετοιμάζει φιέστα με εγκαίνια παιδικής χαράς στους πρόποδες της Ακρόπολης, ενώ η παιδική χαρά ήταν έτοιμη από πέρυσι!

     

    Η σχετική ανακοίνωση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» ανέφερε πως «εγκαίνια υπερπαραγωγή οργανώνονται από τη Δημοτική Αρχή για την Παιδική χαρά της Ακρόπολης. Η αλήθεια για το έργο είναι πως έχει ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί από πέρυσι, χωρίς ανάγκη για κορδέλες και πανηγύρια», σημειώθηκε παραπέμποντας πως με επίσημο δελτίο Τύπου από τις 19 Δεκεμβρίου παρουσιάστηκε έτοιμη η εν λόγω παιδική χαρά.

     

    «Έκτοτε και για εννέα μήνες, η παιδική χαρά παρέμενε κλειστή, με τον Δήμο να επικαλείται γραφειοκρατικά κωλύματα, τα οποία ως δια μαγείας λύθηκαν, παραμονές των εκλογών του ΠΑΣΟΚ», κατέληξε στην ανακοίνωσή της η «Αθήνα Ψηλά».

     

    ΥΓ. Στον κ. Μπακογιάννη απάντησε ο Δήμος Αθηναίων:

     

    «Επειδή ο κ. Μπακογιάννης φαίνεται ότι ξέχασε όσα του είχαμε επισημάνει για την παιδική χαρά της Ακρόπολης, αναλυτικά με Δελτίο Τύπου στις 2 Ιουλίου, να του θυμίσουμε ξανά ότι:

     

    »Μετά από εντατικές προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων φορέων του Δήμου Αθηναίων, η παιδική χαρά της Ακρόπολης στο Πάρκο Ραγκαβά παρελήφθη και αποδόθηκε στο κοινό με την απαιτούμενη βεβαίωση καταλληλότητας λειτουργίας, που εκδίδεται από το Υπουργείο Εσωτερικών στις 20 Ιουνίου 2024, παρά τις εξαγγελίες για δήθεν παραλαβή της από την απελθούσα δημοτική αρχή τον Δεκέμβριο του 2023.

     

    »Εμείς, συνεχίζουμε να δημιουργούμε ασφαλείς χώρους παιχνιδιού για όλους».




text
  • Βλέπεις τις δημοσκοπήσεις και λες ότι το ΠΑΣΟΚ είναι για δυνατούς παίκτες στοιχήματος


    27 Σεπτεμβρίου 2024, 06:50