347
Τα δύο «σκυλιά πάντα» στον ζωολογικό κήπο Taizhou, στην ανατολική Κίνα. | NBC NEWS

Κίνα: Ζωολογικός κήπος έβαψε σκυλιά για να μοιάζουν με πάντα

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2024, 16:06
Τα δύο «σκυλιά πάντα» στον ζωολογικό κήπο Taizhou, στην ανατολική Κίνα.
|NBC NEWS

Κίνα: Ζωολογικός κήπος έβαψε σκυλιά για να μοιάζουν με πάντα

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2024, 16:06

Ενας ζωολογικός κήπος στην Κίνα κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να εξαπατήσει τους επισκέπτες με ένα ζευγάρι σκύλων που ήταν βαμμένοι σε αποχρώσεις άσπρου και μαύρου ώστε να μοιάζουν με αρκουδάκια πάντα.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τα δύο «σκυλιά – πάντα» στον ζωολογικό κήπο Taizhou στην ανατολική επαρχία Jiangsu, ο οποίος άνοιξε την 1η Μαΐου. Αν και τα ζώα έχουν τρίχωμα στο χρώμα των πάντα, τα προδίδει η ουρά τους.

Υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου είπαν στα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι ήταν Chow Chow – μια χνουδωτή ράτσα σκύλων με καταγωγή από τη βόρεια Κίνα – βαμμένα ασπρόμαυρα για να θυμίζουν πάντα, προσθέτοντας ωστόσο ότι τα είχαν με σαφήνεια διαφημίσει ως «σκυλιά πάντα» χωρίς να ισχυριστούν ψευδώς ότι ήταν πάντα.

Τα σκυλιά παραμένουν στον ζωολογικό κήπο, όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι στο NBC News, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών για να τα δουν κυμάνθηκε περίπου στον συνηθισμένο μέσο όρο.

Παραπλάνηση και κακομεταχείριση

Ο ζωολογικός κήπος, ο οποίος δεν έχει αληθινά πάντα, επικρίθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης για παραπλάνηση επισκεπτών και κακομεταχείριση των σκύλων.

«Δεν είναι καθόλου αστείο να βάφεις σκύλους Chow Chow για να προσελκύεις τουρίστες», έγραψε κάποιος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo. «Το ευαίσθητο δέρμα τους και το παχύ τρίχωμά τους τα κάνει ευάλωτα σε δερματικές ασθένειες».

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου υπερασπίστηκαν την κίνησή τους, λέγοντας ότι τα σκυλιά δεν έπαθαν κάτι. «Οι άνθρωποι βάφουν τα μαλλιά τους», είπε ένας εκπρόσωπος στο Qilu Evening News. «Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τους σκύλους»

Κι άλλα περιστατικά

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανοίγει συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα για τα «σκυλιά πάντα».

Το 2019, μια καφετέρια για σκύλους στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν ξεσήκωσε ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων καθώς έξι Chow Chow βάφτηκαν επίσης για να μοιάζουν με πάντα.

Αλλοι ζωολογικοί κήποι στην Κίνα έχουν κατηγορηθεί κατά καιρούς ότι βάφουν ζώα -συνήθως σκυλιά- που προσπαθούν να τα παρουσιάσουν ως λύκους ή αφρικανικές γάτες.

Τον περασμένο Ιούλιο, ένας ζωολογικός κήπος στην ανατολική επαρχία Zhejiang αρνήθηκε ότι οι καφέ αρκούδες ήταν στην ουσία μεταμφιεσμένοι άνθρωποι, μετά από βίντεο που έγινε viral δείχνοντας μία αρκούδα να στέκεται σαν άνθρωπος…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...