460
| Shutterstock/CreativeProtagon

Η επιστροφή των αντιεμβολιαστών

|Shutterstock/CreativeProtagon

Η επιστροφή των αντιεμβολιαστών

Στο μυαλό τους, το πρωτοεμφανιζόμενο και το καινοτόμο, είναι πάντα διαβολικό.  Κάθε επιστημονική εξέλιξη είναι προϊόν συνωμοσίας, κάθε κοινωνική αλλαγή ή μεταμόρφωση είναι αποτέλεσμα μυστικής απόφασης αόρατων και απειλητικών κέντρων φαιάς ουσίας, που κινούνται με παγκόσμιο σχεδιασμό. Στις εντός τους κατηγοριοποιήσεις, το παλιό είναι το μόνο αποδεκτό ως φυσιολογικό και ακίνδυνο, έστω κι αν η γέννηση του κάποτε είχε χαρακτηριστεί εφεύρεση  δυσοίωνη και σατανική.

Δεν είναι η ανακοίνωση της AstraZeneca που ανέστησε το αντιεμβολιαστικό -λεγόμενο- στρατόπεδο. Οι άνθρωποι αυτοί, ένα 5% με 15% υπολογίζονται μέσα στις δυτικές κοινωνίες, υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν ανεξαρτήτως αφορμών. Η ανάγκη τους να δικαιωθούν είναι που κατασκευάζει  αφορμές. Δεν είναι τα γεγονότα που τους κάνουν αρνητές ή σκεπτικιστές, λειτουργούν έτσι από την φύση τους. Τα γεγονότα απλώς επιβεβαιώνουν στο μυαλό τους, κάτι που αναπόδεικτα -πλην ακράδαντα- πίστευαν από πριν.

Δεν έχει κανένα νόημα να μιλήσεις σε αυτούς τους ανθρώπους με στοιχεία και αριθμούς. Δεν τους λένε τίποτα, διότι οι ίδιοι δεν θέλουν να ακούσουν κάτι που διαψεύδει την ήδη σιγουριά τους. Η σύγκριση του «τρία κρούσματα θρομβώσεων στις εκατό χιλιάδες, ως παρενέργεια του συγκεκριμένου εμβολίου» με την «θνησιμότητα του πέντε τοις εκατό, από τον κορονοϊό στην αρχή της πανδημίας», δεν αποτελεί για αυτούς επιχείρημα. Οτι το 5% του 100.000 θα ήταν 5.000 νεκροί, αντί για τρία άτομα με θρόμβωση, είναι μια ανούσια στατιστική δίχως αντίκρισμα στην πραγματική ζωή.

Ποια στατιστική καημένε; Δεν υπάρχει καν για αυτούς, εκτός κι αν κάποια παρανυχίδα της ή η στρεβλή χρήση της, δικαιώσει -θαρρούν- τις εκ των προτέρων βεβαιότητες τους. Όταν, μέσα στους λαβυρίνθους του μυαλού τους, η επιστήμη στο σύνολο της καταγράφεται ως φρικτή συνωμοσία, πάνω σε ποια βάση να συζητήσεις σοβαρά μαζί τους; Πολύ περισσότερο, είναι δυνατόν αυτός  που αρνείται την χρησιμότητα της επιστήμης, να δεχτεί τα (σίγουρα) μπρος-πίσω της, ώσπου οι λειτουργοί της να φθάσουν στο οριστικό θετικό τους αποτέλεσμα για την ανθρωπότητα;

Ακουσα κάποιους να λένε ότι η ανακοίνωση της AstraZeneca θα έχει πολύ άσχημα αποτελέσματα στο θέμα του εμβολιασμού συνολικά, κυρίως των νηπίων. Ότι θα ξαναγεμίσουμε ιλαρά, πολιομυελίτιδα, παρωτίτιδα και κοκκύτη. Το ακούω, δεν το πιστεύω όμως. Το μένος τους εναντίον των εμβολίων, δεν είναι παρά ένα παρακλάδι της διαρκούς άρνησης τους απέναντι στον ίδιο τον  ορθολογισμό. Πρόκειται για εγκεφαλική διαστροφή, η οποία θα βασιλεύει ανεξαρτήτως πρόσκαιρων αφορμών τύπου AstraZeneca. Και φυσικά, θα γίνεται πάντα βορά κάθε πολιτικού και κοινωνικού γυρολόγου.

Η δε αυτοκαταστροφική τους ιδεοληψία είναι ανίκητη. Όταν εκθέτουν εαυτούς και τα παιδιά τους στον κίνδυνο ασθενειών και θανάτων, πόση σημασία ή αξία έχει η δική μας ενόχληση όταν τους βλέπουμε να σκούζουν στις τηλεοράσεις και στα social media; Και τι μπορούμε να κάνουμε, πέραν του να προσπαθήσουμε να εμφυσήσουμε τον ορθολογισμό στα δικά μας παιδιά; Αυτός ο εγκεφαλικός εμβολιασμός που αφήνει ανοικτό το μυαλό στην επιστήμη και την εξέλιξη, είναι πολύ σοβαρότερος από κάθε άλλον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...