494
Ο Τζο Μπάιντεν μιλά στο τοκ σόου του Σεθ Μάιερς, στο NBC, το βράδυ της Δευτέρας | REUTERS/Leah Millis

Ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Εγώ τουλάχιστον δεν ξεχνώ το όνομα της συζύγου μου»

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2024, 15:39
Ο Τζο Μπάιντεν μιλά στο τοκ σόου του Σεθ Μάιερς, στο NBC, το βράδυ της Δευτέρας
|REUTERS/Leah Millis

Ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Εγώ τουλάχιστον δεν ξεχνώ το όνομα της συζύγου μου»

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2024, 15:39

Βρήκε απάντηση ο Τζο Μπάιντεν στην ερώτηση για τις ανησυχίες που προκαλεί η ηλικία του σε αμερικανούς ψηφοφόρους: «Είμαι λίγο μεγαλύτερο από τον άλλο τύπο και τουλάχιστον εγώ θυμάμαι το όνομα της συζύγου μου».

Ο αμερικανός πρόεδρος αναφερόταν στο λάθος που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του σε συνέδριο των Συντηρητικών πριν λίγες ημέρες, στο οποίο αποκάλεσε από σκηνής τη σύζυγό του,  «Μερσέντες» αντί για Μελάνια.

Ο Μπάιντεν επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα, όπου εμφανίστηκε να τρώει παγωτό από παραδοσιακό μαγαζί της πόλης και πήγε στο στούντιο για το μεταμεσονύχτιο τοκ σόου του Σεθ Μάιερς στο NBC.

Οι εκπομπές αυτές στην αμερικανική τηλεόραση φημίζονται για το χιούμορ παρουσιαστών και καλεσμένων και αυτή δεν ήταν εξαίρεση.

Μιλώντας στον Μάιερς, ο Μπάιντεν είπε ότι το ζήτημα δεν είναι η ηλικία των δύο υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα: «Εχει να κάνει με το πόσο παλιές είναι οι ιδέες σου. Αυτός είναι ένας τύπος που θέλει να μας πάει πίσω. Θέλει να μας πάει πίσω στο Roe v. Wade (την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις σε πανεθνικό επίπεδο, το 1973). Θέλει να μας γυρίσει πίσω σε μια ολόκληρη σειρά ζητημάτων που είναι σταθερές θέσεις εδώ και 50-60 χρόνια», είπε.

Οπως σημειώνουν οι New York Times, και οι δύο υποψήφιοι είχαν προβλήματα μνήμης τις τελευταίες εβδομάδες. Ενας εισαγγελέας διορισμένος από τον Τραμπ, επιτέθηκε στον Μπάιντεν λέγοντας ότι είναι «ένας καλοπροαίρετος, ηλικιωμένος με κακή μνήμη».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του με τον ειδικό εισαγγελέα, σχετικά με τον χειρισμό απορρήτων εγγράφων στο παρελθόν, ο Μπάιντεν δεν θυμόταν τις βασικές ημερομηνίες της αντιπροεδρίας του ή τη χρονιά που πέθανε ο γιος του Μπο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Ο Τραμπ είχε επίσης πολλές στιγμές σύγχυσης και τις τελευταίες εβδομάδες. Μεταξύ άλλων, μπέρδεψε τη Ρεπουμπλικανή αντίπαλό του, Νίκι Χέιλι, με την πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ισχυρίστηκε ότι κέρδισε τον Μπαράκ Ομπάμα το 2016 αντί της Χίλαρι Κλίντον και προειδοποίησε ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα «του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Ακόμα, στο παρελθόν, ο Τραμπ έχει γράψει λάθος το όνομα της Μελάνια στο Twitter ως «Μέλανι», ενώ στη διάρκεια μιας κατάθεσης για την πρόσφατη αγωγή σε βάρος του από την Ε. Τζιν Κάρολ, αναγνώρισε κατά λάθος μια φωτογραφία της Κάρολ ως την Μάρλα Μέιπλς, τη δεύτερη σύζυγό του.

Ο Μπάιντεν εμφανίστηκε τη Δευτέρα στον Μάιερς για να γιορτάσει τα 10 χρόνια της εκπομπής του. Το 2014, είχε εμφανιστεί στο πρώτο επεισόδιο του τοκ σόου, όταν ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Ηταν η τέταρτη εμφάνιση του αμερικανού προέδρου σε μεταμεσονύκτιο τοκ σόου από τότε που έγινε πρόεδρος. Ηταν επίσης καλεσμένος του Τζίμι Φάλον το 2021, του Τζίμι Κίμελ το 2022 και εμφανίστηκε στο «The Daily Show» το 2023.

Ο Μπάιντεν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Τέιλορ Σουίφτ, στην οποία ο Τραμπ έχει επιτεθεί επειδή στηρίζει τον Δημοκρατικό πρόεδρο και είπε αστειευόμενος ότι η συνεργασία του με την σταρ της ποπ είναι «κρατικό μυστικό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...