353
Ο τυχερός Ζουλιέν Ναβά δείχνει στον φακό το πολύτιμο διαμάντι των 7,46 καρατίων | Facebook/Arkansas State Park

ΗΠΑ: Γάλλος τουρίστας βρήκε διαμάντι στις λάσπες ενός πάρκου

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2024, 16:20
Ο τυχερός Ζουλιέν Ναβά δείχνει στον φακό το πολύτιμο διαμάντι των 7,46 καρατίων
|Facebook/Arkansas State Park

ΗΠΑ: Γάλλος τουρίστας βρήκε διαμάντι στις λάσπες ενός πάρκου

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2024, 16:20

Ενας γάλλος τουρίστας ανακάλυψε ένα καφέ διαμάντι 7,46 καρατίων στη λάσπη ενός πάρκου της Πολιτείας του Αρκανσο, γνωστού για τα πολύτιμα πετράδια που κρύβει στο υπέδαφός του.

Ο Ζουλιέν Ναβά από το Παρίσι είχε ταξιδέψει στη Φλόριντα για να παρακολουθήσει την εκτόξευση ενός διαστημικού πυραύλου στο Ακρωτήριο Κένεντι και στη συνέχεια, οδηγώντας προς Νέα Ορλεάνη, έκανε μια στάση στο Αρκανσο, όπου βρίσκεται το δημόσιο πάρκο «Κρατήρας των Διαμαντιών», έκτασης 148 στρεμμάτων.

Το πάρκο αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη στον πλανήτη όπου όποιος θέλει μπορεί να ψάξει για διαμάντια.

Ο Ναβά, ερασιτέχνης χρυσοθήρας, νοίκιασε τον σχετικό εξοπλισμό και άρχισε να σκάβει στη λάσπη που είχε αφήσει πίσω της μια σφοδρή βροχόπτωση. Μετά από ώρες κοπιαστικής δουλειάς βρήκε το διαμάντι και το έδειξε στους ειδικούς του πάρκου.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Ανυπομονώ να το πω στην αρραβωνιαστικιά μου» δήλωσε – πρόκειται άλλωστε για το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει βρεθεί στο πάρκο από το 2020, όπως ανέφεραν οι Times.

Ο Γάλλος σκοπεύει να το κόψει στη μέση και να δώσει το μισό στη μνηστή του και το άλλο μισό στην κόρη του, την οποία θέλει να φέρει στο πάρκο όταν μεγαλώσει. «Είναι ένα μαγικό μέρος, όπου το όνειρο να βρεις ένα διαμάντι μπορεί να βγει αληθινό. Ηταν μια υπέροχη περιπέτεια» είπε. Ο Ναβά βάφτισε το εύρημά του Καρίν, από το όνομα της μνηστής του.

Χιλιάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου ψάχνουν διαμάντια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στο πάρκο (Facebook/Arkansas State Park)

Ο Γουέιμον Κοξ, βοηθός διευθυντή του πάρκου, σημείωσε ότι πολλά από τα μεγαλύτερα διαμάντια εντοπίζονται στην επιφάνεια του εδάφους.

«Από καιρό σε καιρό οργώνουμε το έδαφος για να μαλακώσει το χώμα, ώστε να βοηθήσουμε τη διαδικασία της φυσικής διάβρωσης. Καθώς η βροχή πέφτει στο έδαφος, απομακρύνει το χώμα και βγάζει στην επιφάνεια μεγάλες πέτρες, ορυκτά και διαμάντια» εξήγησε.

Περισσότερα από 75.000 διαμάντια έχουν βρεθεί στο πάρκο από το 1906, όταν ο Τζον Χάντλεστον, ένας αγρότης στον οποίο ανήκε η γη, βρήκε το πρώτο πετράδι.

Στο πάρκο έρχονται άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου αναζητώντας την τύχη τους. Μόνο μέσα στον Ιανουάριο έχουν ήδη βρεθεί 11 διαμάντια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...