470
Ενα Boeing 737 Max 9 της United Airlines καθηλωμένο στο αεροδρόμιο του Σαν Χουάν στο Πόρτο Ρίκο, μετά την εντολή των αμερικανικών αρχών | REUTERS/Miguel J. Rodriguez Carrillo

Και άλλα άσχημα νέα για την Boeing: Βρέθηκαν προβληματικά εξαρτήματα σε πολλά 737 Max 9

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2024, 10:55
Ενα Boeing 737 Max 9 της United Airlines καθηλωμένο στο αεροδρόμιο του Σαν Χουάν στο Πόρτο Ρίκο, μετά την εντολή των αμερικανικών αρχών
|REUTERS/Miguel J. Rodriguez Carrillo

Και άλλα άσχημα νέα για την Boeing: Βρέθηκαν προβληματικά εξαρτήματα σε πολλά 737 Max 9

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2024, 10:55

Η United Airlines βρήκε χαλαρά μπουλόνια και άλλα προβλήματα σε εξαρτήματα σε πολλά Boeing 737 Max 9, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα, αναφερόμενη στο μοντέλο που έχει καθηλωθεί στο έδαφος μετά το τρομακτικό ατύχημα σε αεροσκάφος της Alaska Airlines το Σάββατο.

Η United βρήκε ασυμφωνίες σε μπουλόνια σε τουλάχιστον πέντε τμήματα των αεροσκαφών της.

«Από τότε που ξεκινήσαμε τις προκαταρκτικές επιθεωρήσεις το Σάββατο, βρήκαμε περιπτώσεις που φαίνεται να σχετίζονται με θέματα εγκατάστασης στο βύσμα της πόρτας. Για παράδειγμα, βίδες που χρειάζονταν επιπλέον σύσφιξη. Αυτά τα προβλήματα θα αποκατασταθούν από την ομάδα των τεχνικών μας για να επιστρέψουν τα αεροσκάφη με ασφάλεια στις πτήσεις», ανέφερε η United σε ανακοίνωσή της.

Το βράδυ της Δευτέρας, η Alaska Airlines εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι οι τεχνικοί συντήρησης είχαν διαπιστώσει προβλήματα κατά την επιθεώρηση του στόλου των 737 Max 9. «Οι αρχικές αναφορές από τους τεχνικούς μας δείχνουν ότι σε ορισμένα αεροσκάφη ήταν ορατό κάποιο χαλαρό εξάρτημα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Οπως αποκάλυψε η Alaska μετά το ατύχημα, το συγκεκριμένο αεροσκάφος από το οποίο αποκολλήθηκε η πόρτα σε ύψος 16.000 ποδιών, δεν χρησιμοποιούνταν για πιο μακρινές πτήσεις προς τη Χαβάη, αφού σε τρεις προηγούμενες πτήσεις είχε ανάψει μια προειδοποιητική λυχνία που θα μπορούσε να υποδεικνύει πρόβλημα συμπίεσης.

Η Boeing και οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έδωσαν εντολή τη Δευτέρα στις αεροπορικές εταιρείες να επιθεωρήσουν όλα τα καθηλωμένα αεροσκάφη.

Οι επιθεωρήσεις των 171 αεροσκαφών Max που χρησιμοποιούνται κυρίως από τις Alaska και United Airlines μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες, ακυρώνοντας έτσι πολλές πτήσεις.

Η Boeing δήλωσε ότι παραμένει σε στενή επαφή με τους χειριστές των Max 9 και θα βοηθήσει τους πελάτες της να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που εντοπιστούν κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων.

«Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι κάθε αεροπλάνο της Boeing πληροί τις προδιαγραφές σχεδιασμού και τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας», δήλωσε η κατασκευάστρια εταιρεία. «Λυπούμαστε για τον αντίκτυπο που είχε αυτό στους πελάτες μας και τους επιβάτες τους».

Λίγες ημέρες πριν το ατύχημα της Alaska Airlines, είχε προηγηθεί εντοπισμός χαλαρής βίδας σε 737 Max από διεθνή αερομεταφορέα.

Οι μετοχές της Boeing υποχώρησαν κατά 8% τη Δευτέρα. Είναι το πιο πρόσφατο σε μία σειρά από πλήγματα για την εταιρεία μετά από μια σειρά καθυστερήσεων στην παραγωγή, λόγω της παγκόσμιας καθήλωσης των 737 Max μετά από δύο πολύνεκρα δυστυχήματα το 2018 και το 2019 και διάφορες βλάβες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Ντέιβ Κάλχουν, θα μιλήσει σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, την Τρίτη.

Σε μήνυμά του στους εργαζόμενους, ο ίδιος έγραψε: «Οταν συμβαίνουν σοβαρά ατυχήματα όπως αυτό, είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να εργαστούμε με διαφάνεια με τους πελάτες μας και τις ρυθμιστικές αρχές για να κατανοήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα αίτια του συμβάντος και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβούν. Αυτό είναι και πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της ομάδας μας αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...