299
Ενα από τα μέλη του πληρώματος που πρωταγωνίστησε στο φονικό επεισόδιο, κοιτάζει απαθής τον 36χρονο να πνίγεται αβοήθητος - το πλοίο έφυγε κανονικά... επέστρεψε και αναχώρησε εκ νέου αργά τα μεσάνυχτα αφού άλλαξε πλήρωμα! | ΥοuΤube

«Βlue Horizon»: Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2023, 15:30
Ενα από τα μέλη του πληρώματος που πρωταγωνίστησε στο φονικό επεισόδιο, κοιτάζει απαθής τον 36χρονο να πνίγεται αβοήθητος - το πλοίο έφυγε κανονικά... επέστρεψε και αναχώρησε εκ νέου αργά τα μεσάνυχτα αφού άλλαξε πλήρωμα!
|ΥοuΤube

«Βlue Horizon»: Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2023, 15:30

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά, μετά τη βίαιη απώθησή του από μέλη του πληρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Βlue Horizon που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα από τον καταπέλτη του πλοίου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπογιοκα που διενήργησε τη νεκροψία νεκροτομή. αιτία θανάτου είναι πνιγμός από θαλασσινό νερό, ενώ εντοπίστηκαν επίσης εκδορές και μικροκακώσεις στο κεφάλι του θύματος.

Οι εκδορές και οι μικροκακώσεις που έφερε ο 36χρονος Κρητικός στο κεφάλι, έχουν φωτογραφηθεί και ο φάκελος περιλαμβάνεται πλέον στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων (πλοίαρχος, ύπαρχος, αξιωματικός καταστρώματος και λοστρόμος), καθώς στο βίντεο του μοιραίου επεισοδίου φαίνεται καθαρά να τον σπρώχνουν και εκείνος να πέφτει και να χτυπά στο κεφάλι πριν βρεθεί στη θάλασσα.

Οπως εκτιμάται, με βάση και τα νέα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο 36χρονος Αντώνης έπεσε στο νερό έχοντας τις αισθήσεις και πνίγηκε αβοήθητος στη δίνη της προπέλας του καραβιού.

Εν αναμονή των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που έχουν παραγγελθεί, το πόρισμα του ιατροδικαστή θα  συμπεριληφθεί στη δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ζήτησε τη  διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το αν υπήρχε λιμενικός στο σημείο και την ώρα του απόπλου του «Βlue Ηοrizon», πηγές του Λιμενικού Σώματος ανέφεραν πως υπήρχε στέλεχος που έκανε μέτρα τάξης, αλλά όχι μπροστά στον καταπέλτη του συγκεκριμένου πλοίου, καθώς είχε ολοκληρωθεί η φόρτωση των επιβατών και των οχημάτων.

Σε άλλη ερώτηση του Πρακτορείου για το αν ο καταπέλτης θα έπρεπε να είναι ανοικτός κατά την εκκίνηση της μηχανής του πλοίου, η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και ήδη έχει βεβαιωθεί σχετική παράβαση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...