200
| Shutterstock

Κυβέρνηση: Στο «τραπέζι» η εξίσωση κατώτατου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2023, 22:19
|Shutterstock

Κυβέρνηση: Στο «τραπέζι» η εξίσωση κατώτατου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2023, 22:19

Τις τελευταίες «πινελιές» στο νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων φέρεται να βάζει το οικονομικό επιτελείο, λίγα 24ωρα πριν την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την παρουσίαση του νέου νόμου στη Βουλή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο τραπέζι βρίσκεται η εξίσωση κατώτατου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Για τους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι δεν λαμβάνουν 14 μισθούς λόγω της κατάργησης των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και του επιδόματος αδείας, αυτό σημαίνει ότι τα 780 ευρώ των νεοεισερχομένων υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο Δημόσιο θα γίνουν 846 ευρώ τον μήνα (επί 12 μήνες). Η αύξηση αυτή αντιστοιχεί σε αύξηση 66 ευρώ τον μήνα.

Εάν «κλειδώσει» η συγκεκριμένη εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, η πρώτη που φέρνει αυξήσεις στο Δημόσιο έπειτα από 15 χρόνια, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να αυξηθούν έως και 8,5% τον μήνα και 4-5% μεσοσταθμικά, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Η αναμόρφωση των μισθολογικών στο Δημόσιο περιλαμβάνει, άλλωστε, κλιμακωτή αύξηση του επιδόματος θέσης ευθύνης, έως και 30%, ενώ αυξήσεις αναμένονται και στα λεγόμενα οδοιπορικά, για εκτός έδρας μετακινήσεις.

Τέλος, εξετάζονται οι ακόλουθες αυξήσεις αναφορικά με τα επιδόματα παιδιού:

  • 70€ με ένα παιδί (από 50€)
  • 120€ με δύο παιδιά (από 70€)
  • 170 € με τρία παιδιά (από 120€).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...