300
|

Πολυτελές θέρετρο της Banyan Tree στην Πάλαιρο

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2023, 12:47

Πολυτελές θέρετρο της Banyan Tree στην Πάλαιρο

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2023, 12:47

Σε μια από τις πιο αγνές τουριστικά περιοχές της χώρας πρόκειται να υλοποιηθεί η νέα επένδυση για την κατασκευή υπερπολυτελούς θερέτρου. Στις 12 Απριλίου εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο εγκρίνεται το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) «Varko Bay Resort» στη Δυτική Ελλάδα. Το υπερπολυτελές θέρετρο «Varko Bay» (https://www.banyantreevarkobay.com/) θα αναπτυχθεί στη Χερσόνησο Βαρκό, έναν γραφικό παραθαλάσσιο οικισμό, στην Πάλαιρο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. Απέχει από το διεθνές αεροδρόμιο του Ακτίου περίπου 25 λεπτά.

Η επενδυτική εταιρεία RND Investments που πρόκειται να υλοποιήσει το έργο, κόστους 180 εκατ. ευρώ και πλέον, τονίζει ότι αυτό πληροί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές βιωσιμότητας, μεταξύ άλλων, διά της αρμονικής ένταξής του στο τοπίο, και της ανάδειξης και προστασίας του τοπικού περιβάλλοντος.

Το πέντε αστέρων θέρετρο, το οποίο θα τεθεί υπό τη διαχείριση της Banyan Tree, ως το πρώτο της θέρετρο στην Ελλάδα, επιδιώκεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2026. Θα αποτελείται από συνολικά 116 πολυτελείς βίλες και 45 branded κατοικίες. Θα διαθέτει τρία εστιατόρια και μπαρ, όπως και τουριστική μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού γιοτ έως 40 μέτρων.

Μέσω του έργου θα δημιουργηθούν περισσότερες από 500 νέες θέσεις εργασίας κατά τη διετή κατασκευαστική περίοδο και θα απασχολούνται περισσότερα από 250 άτομα κατά την λειτουργία του θερέτρου.

Η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 181.279,30 τετραγωνικών μέτρων που έχει απρόσκοπτη θέα στη Χερσόνησο Βαρκό και το Ιόνιο Πέλαγος. Προβλέπεται μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης 0,15 και μέγιστη κάλυψη 20%.

Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, που εστιάζουν στην αναγέννηση του νου και του σώματος, προσφέροντας απαράμιλλη θέα στο Ιόνιο και στα γειτονικά νησιά της Λευκάδας, το Μεγανήσι και τον Σκορπιό.

Οι εγκαταστάσεις αυτές περιλαμβάνουν υψηλών προδιαγραφών χώρο ευεξίας, κέντρο θαλάσσιων σπορ, beach club, μπαρ και τρεις χώρους εστίασης συμπεριλαμβανομένου επώνυμου εστιατορίου. Το θέρετρο θα διαθέτει επίσης χώρους προδιαγραφών για επαγγελματικές συναντήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...