625
Στα χνάρια των Ομπάμα που συνεργάζονται με το Netflix, η Μαλάλα Γιουσαφζάι προτίμησε το Apple TV+ για να γίνει παραγωγός ταινιών και εκπομπών | Christophe Petit Tesson/Pool via REUTERS

Εκπομπές και ταινίες για την Apple TV+ θα παράγει η Μαλάλα Γιουσαφζάι

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2021, 19:03
Στα χνάρια των Ομπάμα που συνεργάζονται με το Netflix, η Μαλάλα Γιουσαφζάι προτίμησε το Apple TV+ για να γίνει παραγωγός ταινιών και εκπομπών
|Christophe Petit Tesson/Pool via REUTERS

Εκπομπές και ταινίες για την Apple TV+ θα παράγει η Μαλάλα Γιουσαφζάι

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2021, 19:03

Συμβόλαιο με την Apple TV+ υπέγραψε η ακτιβίστρια Μαλάλα Γιουσαφζάι αναλαμβάνοντας την παραγωγή περιεχομένου για την ιντερνετική πλατφόρμα.

Το περιεχόμενο θα αποτελείται από πληθώρα θεμάτων, από δραματικές ταινίες μέχρι και παιδικές εκπομπές (κωμωδίες, ντοκιμαντέρ, ταινίες animation).

«Οταν είσαι παιδί -και ειδικά από τότε που ξεκίνησε η τρομοκρατία (των τζιχαντιστών)- το να ξέρεις ότι υπάρχει αυτός ο κόσμος στα καρτούν όπου μπορείς να αποδράσεις από την πραγματικότητα και απλά να γελάσεις, σε διασκεδάζει και σου δίνει και πολλά όμορφα μηνύματα. Πιστεύω στη δύναμη που έχουν οι ιστορίες να φέρνουν κοντά τις οικογένειες, να ενδυναμώνουν φιλίες, να χτίζουν κινήματα και να εμπνέουν παιδιά να ονειρεύονται», δήλωσε χαρακτηριστικά η νεότερη κάτοχος Νομπέλ Ειρήνης στην ιστορία του θεσμού.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Malala (@malala)

Η απόφοιτος πλέον της Οξφόρδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο τεχνολογικός κολοσσός της Σίλικον Βάλεϊ: «Δεν θα μπορούσα βρω καλύτερο συνεργάτη από την Apple για να με βοηθήσει να ζωντανέψω αυτές τις ιστορίες, για την ευκαιρία που μου δίνεται να στηρίξω τις γυναίκες, τους νέους ανθρώπους και τους καλλιτέχνες να αντικατοπτρίσουν τον κόσμο, όπως τον βλέπουν».

Από το δημοτικό ακόμα, η Μαλάλα Γιουσαφζάι πάλευε στην πόλη της, στο Πακιστάν, για να πηγαίνουν όλα τα κορίτσια σχολείο, κάτι που απαγόρευαν αυστηρά οι Ταλιμπάν, οι οποίοι κυριαρχούσαν στην περιοχή. Επειδή το blog που διατηρούσε και έγραφε για αυτό το θέμα, άρχισε να τραβά την προσοχή και εκτός της κοιλάδας του Σουάτ, οι Ταλιμπάν αποπειράθηκαν να την δολοφονήσουν το 2012, όταν ήταν 15 ετών. Με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στην Αγγλία, όπου οι γιατροί της έσωσαν τη ζωή. Η ίδια πλέον, που είχε γίνει διάσημη παγκοσμίως, συνέχισε την ακτιβιστική της δράση, με τον ίδιο στόχο, ο οποίος ξέφυγε από τα όρια του Πακιστάν και έγινε διεθνής: Η πρόσβαση όλων των παιδιών και ειδικά των κοριτσιών, στην εκπαίδευση. Για τους αδιάκοπους αγώνες της, τιμήθηκε με το Νομπέλ Ειρήνης, το 2014.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...