• Ο Ντιέγκο και τα γδαρμένα γόνατα της Δούρου

    Πολλοί πολιτικοί έσπευσαν να πουν και να γράψουν το κατιτίς τους στα social media για τον μεγάλο Ντιέγκο Μαραντόνα που πέθανε στα 60 του.

     

    Ο Αλέξης Τσίπρας πχ. έγραψε στο Facebook ότι αποχαιρετά τον «Ντιέγκο των παιδικών μας αναμνήσεων», κάτι για να μας θυμήσει ότι δεν είναι δα και τόσο μεγάλος, θυμάται τον Μαραντόνα όσο εκείνος ήταν παιδί, άρα τώρα είναι σαν εκείνο τον θείο που κάθεται με τη νεολαία.

     

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που θέλει να γίνει και αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής, βρήκε ευκαιρία να πει και στη Βουλή πόσο τον θαύμαζε φανατικά (αν και κατά τα άλλα ο ίδιος ασκεί το μπάσκετμπολ)

    Πιο προσωπική όμως και πιο γνήσια ήταν η δήλωση της πρώην περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου. Η οποία όχι μόνο ήταν απείρως πιο λυρική, όπως αρμόζει για έναν επικήδειο ενός τέτοιου άνδρα, αλλά μάς αποκάλυψε εμμέσως πλην σαφώς ότι όταν ήταν έφηβη, όχι πριν πολλά χρόνια δηλαδή, έπαιζε και αυτή μπάλα και χτυπούσε τα γόνατά της.

     

  • Είδε στο όνειρό του το τανκ στη Βουλή ο Βαρουφάκης;

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης, με το γνωστό αγέχωρο ύφος του παγκόσμιου αντάρτη της Αριστεράς, πήρε τον λόγο την Τετάρτη στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και μεταξύ άλλων κατακεραύνωσε τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα για το πολυσυζητημένο θέμα της προβολής του βίντεο προς τιμήν των ενόπλων δυνάμεων στο κτίριο της Εθνικής Αντιπροσωπείας το περασμένο Σάββατο.

     

    «Είδαμε πρόσφατα κ. Πρόεδρε της Βουλής το θέαμα με την προβολή τανκ στη Βουλή. Είναι μια μεταμοντέρνα έκδοση της “ΥΕΝΕΔοποίησης” της Ελλάδας! Το τανκ στον Έβρο να το δω, το τανκ στη Βουλή όμως είναι ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό», ανέφερε ο χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

     

    Ο κ. Τασούλας του απάνησε: «Ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε ότι η προβολή της τρίλεπτης ταινίας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι απειλή για τη δημοκρατία. Έχω αντίθετη άποψη. Οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα ενσωματωμένες στο δημοκρατικό πολίτευμα και είμαστε υποχρεωμένοι να τις τιμούμε με κεφαλαία γράμματα».

     

    Αλλά ο συγγραφέας του «Adults in the Room» και πρώην υπουργός Οικονομικών δεν έμεινε μόνο εκεί: «Δεν έχουμε διαφωνία να τιμούμε όλους τους ήρωες που έπεσαν για την πατρίδα και αυτούς που την στηρίζουν σήμερα. Η διαφωνία μας είναι αισθητική και σημειολογική. Το τανκ προβεβλημένο στη πρόσοψη της Βουλής είναι μομφή για μια χώρα που έχει περάσει το ένα πραξικόπημα μετά το άλλο! Έχει συμβολισμό που αν δεν τον καταλαβαίνετε πραγματικά πάω πάσο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης, που προφανώς έχει ξεχάσει που συγκυβερνούσε με τον Πάνο Καμμένο υπουργό Αμυνας.

    «Το να προβάλουμε στιγμιότυπα από ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων είναι τιμή. Ο συμβολισμός που μιλήσατε δεν έχει σχέση με το να βλέπω με άλλο μάτι αυτό που ο καθένας βλέπει με τιμή και υπερηφάνεια! Δεν υπάρχει η σχέση αυτή των Ενόπλων Δυνάμεων με το πολίτευμα που υπήρχε πριν πενήντα χρόνια. Οι στρατιωτικές ασκήσεις δεν αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία. Θα ήταν κατάντημα για αυτή αν την απειλούσε ταινία 3,5 λεπτών», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Τασούλας, κλείνοντας τη συζήτηση.

     

    Η ειρωνεία όμως είναι ότι ο κ. Βαρουφάκης έκανε ολόκληρη φασαρία μιλώντας για «τανκ στη Βουλή», μολονότι στο επίμαχο βίντεο δεν υπήρχε κάτι τέτοιο!

     

    Το γράφει στην «Πανδώρα» των «Νέων» ο Στέφανος Κασιμάτης:

     

    «Στα 3,5 λεπτά που διαρκεί η επίμαχη ταινία, η οποία προβλήθηκε το περασμένο Σάββατο προς τιμήν της γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων (προβαλλόταν ανά εικοσάλεπτο στο διάστημα ενός διώρου), δεν εμφανίζεται πουθενά το περιβόητο τανκ που τόσο τρόμαξε τον Βαρουφάκη. Του το είπαν, το άκουσε, το φαντάστηκε, το υπέθεσε, το είδε στ’ όνειρό του, ποιος να ξέρει; Πάντως και αυτός, όπως και αρκετοί άλλοι, δεν το είδε στην πρόσοψη της Βουλής, γιατί δεν υπήρχε στην ταινία.

     

    »Καταλαβαίνω την υπερευαισθησία του Βαρουφάκη με τη χούντα των συνταγματαρχών (1967-1974), την οποία άλλωστε ο ίδιος δεν κρύβει. Θυμίζω σχετικώς ότι, στο βιογραφικό σημείωμα που είχε παλαιότερα στην ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ (έκτοτε έχει ανανεωθεί), έγραφε ότι σχεδόν υποχρεώθηκε – μην πω φυγαδεύτηκε – στο εξωτερικό για σπουδές, επειδή φοβόταν επάνοδο της χούντας! Αυτά, σημειωτέον, το 1978»…

  • Η θεωρία της Γεροβασίλη για τις ΜΕΘ και το lockdown έχει κάτι το επικίνδυνο

    Μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη για τη σχέση ΜΕΘ – νεκρών που τόσο θόρυβο προκάλεσαν, ήρθε η Ολγα Γεροβασίλη, βουλευτής και γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, να διατυπώσει τη δική της θεωρία –η οποία, sorry, αλλά μοιάζει με τη γεραπετρίτεια λογική, η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος.

     

    «Το ότι σήμερα δεν διαθέτουμε ενισχυμένο ΕΣΥ με προσωπικό και υποδομές, το ότι δεν έχουμε αρκετές ΜΕΘ είναι ο λόγος για τον οποίο η χώρα μας εισήλθε σε παρατεταμένο lockdown, με ό,τι σημαίνει αυτό για τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία», είπε η κυρία Γεροβασίλη στο Open.

     

    Τι εννοεί η βουλευτής Αρτας; Οτι αν είχαμε 10.000 ΜΕΘ δεν θα έπρεπε να κάνουμε lockdown με τέτοια διασπορά του κορονοϊού; Μα αν γεμίζανε τόσες Εντατικές θα είχαμε σχεδόν 4.500 νεκρούς (με βάση τα διεθνή στατιστικά θνητότητας των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ). Θα ήταν ok με αυτό η κυρία Γεροβασίλη και οι σύντροφοί της στον ΣΥΡΙΖΑ;

     




text
  • Αφού λειτούργησε το Μετρό της Θεσσαλονίκης, θα τελειώσει και η Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη


    29 Νοεμβρίου 2024, 22:40