Μαζί με το αλάτι και το ελαιόλαδο το Maras – το λιαστό μεσογειακό κοκκινοπίπερο ή pul biber – είναι το τρίτο βασικό και απόλυτα απαραίτητο υλικό που χρησιμοποιώ στα φαγητά μου. Εκτός από αψάδα, η φρουτώδης και αρωματική γεύση που προσθέτει στα φαγητά είναι μοναδική. Με αυτό φτιάχνω συχνά και καυτερό ελαιόλαδο με πιπεριά και αντζούγιες. Το καυτερό αυτό ελαιόλαδο ταιριάζει με σαλάτα ντομάτα και με λαχανικά ψητά ή βρασμένα στον ατμό. Είναι υπέροχο με κουνουπίδι και μπρόκολο και νοστιμίζει μοναδικά τα ζυμαρικά, μαζί με λίγο σκόρδο και ό,τι αρωματικά χορταράκια διαλέξετε.
Διαβάστε το πλήρες κείμενο εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News