Ο executive chef του Hilton Κώστας Αθανασίου και ο chef του Galaxy Bar & Restaurant Παναγιώτης Αναστασίου εμπνέονται από ελληνικά προϊόντα και χρησιμοποιούν προχωρημένες τεχνικές, για να παρουσιάσουν παραδοσιακές συνταγές σε μια πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή, όπως αθηναϊκή σαλάτα με ροφό ποσέ, μαγιονέζα, σφαίρες ούζου και κράκερ ταπιόκας με μελάνι σουπιάς, παστίτσιο με χειροποίητα ραβιόλι, αρνί μπρεζέ και σος μπεσαμέλ με αγκινάρα Ιερουσαλήμ, τάρτα με μακρυλίσιο τυρί Σαμοθράκης και λιαστή τομάτα.
Μην παραλείψετε το ριζότο με σος φρέσκιας τομάτας, κουλί κόκκινης πιπεριάς, μελιτζάνα, ψητό κουκουνάρι και αφρό φέτας, ένα φίνο, αρωματικό πιάτο, που ξεχωρίζει. Ενδιαφέρον έχουν και τα μπουκατίνι με θαλασσινά, ούζο, αυγοτάραχο Μεσολογγίου και μάραθο που κρύβουν στην απολαυστική γεύση τους την «τσαχπινιά» μιας σος μίσο.
Τα κυρίως πιάτα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ελληνικό μπέργκερ με γυλωμένη μανούρα Σίφνου, ροφό στιφάδο με παλαιωμένο ξύδι μπαλσάμικο και ένα διαφορετικό πολίτικο χουνκιάρ με σιγοψημένο αρνάκι, κροκέτα από γλυκάδια και πουρέ μελιτζάνας με γιαούρτι και πετιμέζι.
Το sushi bar του Galaxy ανταποκρίνεται επάξια στις απαιτήσεις των φανατικών του είδους. Κλασικό και αγαπημένο, το Dragon Roll με γαρίδα panko, αβοκάντο και γλάσο teriyaki.
Όσο για τα γλυκά, αποτελούν τον ιδανικό επίλογο για μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από τ’ αστέρια: τάρτα μάνγκο με λάιμ, παγωτό καρύδα και ροζ πιπέρι, μπακλαβάς με νότες περγαμόντου και παγωτό χαλβά και πανακότα ελληνικού καφέ με λουκούμι τριαντάφυλλο.
Το Galaxy Bar & Restaurant δημιουργεί ένα αξέχαστο καλοκαιρινό σκηνικό στον τελευταίο όροφο του Hilton. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τηλεφωνήστε στο 210-7281402 ή επισκεφτείτε το www.hiltonathens.gr
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News