646
Το εκλογικά περίπτερα θα πάρουν σιγά σιγά την θέση τους σε σημεία της πόλης | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και, ξαφνικά, μάχη προεκλογικών περιπτέρων στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 20:36
Το εκλογικά περίπτερα θα πάρουν σιγά σιγά την θέση τους σε σημεία της πόλης
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και, ξαφνικά, μάχη προεκλογικών περιπτέρων στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 20:36

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας να τοποθετήσει τα προεκλογικά περίπτερα του Κώστα Μπακογιάννη και του Γιώργου Πατούλη στην πλατεία Κλαυθμώνος (την ώρα που τα αντίστοιχα της Ρένα Δούρου, του Νάσου Ηλιόπουλου και του Παύλου Γερουλάνου θα τοποθετηθούν στο Σύνταγμα) προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ.

Παραδοσιακά η ΝΔ καταλάμβανε την πλατεία Συντάγματος, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε και φαίνεται ότι επέβαλε την παρουσία του προεκλογικού περιπτέρου του Νάσου Ηλιόπουλου και της Ρένας Δούρου στην εμβληματική πλατεία. Στην ίδια πλατεία αποφασίστηκε να εγκατασταθεί και το περίπτερο Γερουλάνου. Ο αντίπαλος του κ. Πατούλη και της κυρίας Δούρου υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός παρέμεινε στην Κλαυθμώνος, όπως και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές

Η Πειραιώς εξέδωσε έντονη ανακοίνωση στην οποία κατήγγειλε ευθέως τον δήμαρχο Αθηναίων και υποψήφιο ευρωβουλευτή με το ΚΙΝΑΛ Γιώργο Καμίνη, για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην παραχωρήσει δημόσιο χώρο στην Χρυσή Αυγή για την προεκλογική του εκστρατεία (εδώ).

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Γερουλάνο, προχώρησε σήμερα σε ένα πρωτοφανές χωροταξικό πραξικόπημα ενόψει των εκλογών. Αποφάσισαν ετσιθελικά να τοποθετηθούν στην πλατεία Συντάγματος μόνο τα προεκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ, της Ρένας Δούρου, του Νάσου Ηλιόπουλου και του Παύλου Γερουλάνου και επέβαλαν στη Νέα Δημοκρατία και τον Γιώργο Πατούλη να τοποθετήσουν τα δικά τους στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ό,τι και να κάνουν, όμως, ο κλαυθμός και ο οδυρμός το βράδυ των εκλογών θα είναι όλος δικός τους».

Η απάντηση Καμίνη

Απαντώντας, ο δήμαρχος Αθηναίων εγκαλεί την ΝΔ ότι προτίμησε να «κρυφτεί» στην ψηφοφορία που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο για την παραχώρηση εκλογικών περιπτέρων στην Χρυσή Αυγή. Τονίζει δε ότι ο δήμος Αθηναίων πήρε αποφάσεις με βάση την αναλογικότητα και την ισότητα.

Αναλυτικά η απάντηση:

«Η ΝΔ δεν είχε λέξη να πει για την απόφαση – σταθμό του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας να αποκλείσει τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή από την κατανομή προεκλογικών χώρων προβολής. Επίσης αποσιωπά προκλητικά το γεγονός ότι τα μέλη της δημοτικής της παράταξης προτίμησαν να κρυφτούν, βγαίνοντας από την αίθουσα, κατά τη σχετική ονομαστική ψηφοφορία. Η ΝΔ, αντί να βλέπει πραξικοπήματα πίσω από την κατανομή χώρων -που παρεμπιπτόντως και ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε, αν και κατά τα λοιπά συμπλέουμε μαζί του- θα πρέπει να παρακολουθήσει μαθήματα σεβασμού στην αναλογικότητα και την ισότητα, που με ευλάβεια ακολουθεί ο δήμος Αθηναίων τα τελευταία οκτώ χρόνια».

Γερουλάνος σε ΝΔ: Μην συγχύζεστε…

«Με τα εκλογικά περίπτερα ασχολούνται όσοι δεν έχουν καταλάβει τι θέλουν οι Αθηναίοι» απάντησε ο Παύλος Γερουλάνος στην ανακοίνωση της ΝΔ. Με εμφανώς ειρωνική χροιά, ο υποψήφιος δήμαρχος σημειώνει πως είναι έτοιμος να ανταλλάξει τον χώρο του Συντάγματος με όποιον χώρο θέλουν στην Πειραιώς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τσάι και συμπάθεια στο γεμάτο τεστοστερόνη Γραφείο Τύπου της ΝΔ που ανακάλυψε συνωμοσίες και πραξικοπήματα σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για τα… εκλογικά περίπτερα (αν είναι δυνατόν).

Για να μην συγχύζονται οι άνθρωποι είμαστε έτοιμοι να ανταλλάξουμε τον χώρο στο Σύνταγμα με όποιον θέλουν. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή ο συνδυασμός «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» άφησε το θέμα εν λευκώ στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου οι οποίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα απίστευτο παζλ χωροταξίας εκλογικών περιπτέρων δεκάδων κομμάτων και συνδυασμών ενόψει της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης σε δημοτικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Έτσι κι αλλιώς η δική μας καμπάνια εστιάζεται σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και εκεί βρισκόμαστε και θα βρεθούμε καθημερινά. Με τα εκλογικά περίπτερα στο κέντρο ασχολούνται όσοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα για το τι επιθυμούμε εμείς οι Αθηναίοι: να νοιαστεί επιτέλους κάποιος για όλες τις γειτονιές αυτής της πόλης.

Αλήθεια όμως, αρχίζουμε να ανησυχούμε ότι βρέθηκαν κάποιοι στη Ν.Δ. που πίστεψαν ότι αυτό το θέμα είναι αρκούντως σοβαρό που να δικαιολογεί δελτίο Τύπου…Κοιτάξτε το παιδιά.

Υ.Γ. Παιδιά, η σωστή ημερομηνία για καταδίκη πραξικοπήματος με δελτίο Τύπου είναι η 21η Απριλίου».

Η αλήθεια είναι ότι η χωροταξία των εκλογικών κέντρων είναι αυτή τη φορά πιο δύσκολη εξίσωση από ποτέ. Και σε κάθε περίπτωση ο καβγάς για τα εκλογικά περίπτερα  άνοιξε με αδόκιμο τρόπο τη μάχης κάλπης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...